Kezdőlap  

Hírek a faluból

Erdélyország - Meseország

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Írta: Barta Gábor 2012. augusztus 23. csütörtök, 11:41

SzékelyszenterzsébetHajnal három órakor indult útnak Mezőladány Református Gyülekezetének egy része Eperjeskével közösen Székelyszenterzsébetre, a községek testvértelepülésére.
Bükkszenterzsébet szintén útra kelt, ahogy az elszármazott székelyszenterzsébetiek is.

Megálltunk Kolozsváron, a Tordai- Hasadéknál, és tisztelegtünk Tamási Áron sírjánál Farkaslakán. Megcsodáltuk a Tordai Sóbányát, de számomra a legnagyobb lelki gyönyörűség a székelyszenterzsébeti tartózkodás volt.

 

Bővebben: Erdélyország - Meseország

 

Köszöntjük Imre bácsit!

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Írta: Administrator 2011. január 25. kedd, 19:02

Debrey Imre bácsi 105 évesA mezőladányi Debrey Imre 2011 január 21-én ünnepelte 105. születésnapját. A nemes alkalommal családja mellett köszöntötte a falu nevében Bartha Attila Polgármester is. Ezzel a kimagasló életkorral az Ország 5 legidősebb embere közé sorolható. Szűk családi körben ünnepelték az eseményt a falu címerével díszített tortával.

Ezúton is jó egészséget és sok boldogságot kívánunk az elkövetkező évekhez.

További képek itt.

 

Árvíz 2010

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

2010. december 12. vasárnap, 13:49

2010 december 10-én megkezdődött az árvízre való felkészülés községünkben. Szombat este 7 óráig folyamatosan tartottak a munkálatok. Vasárnap reggelre az Újkenézbe vezető utakat lezártuk, erre az autóbuszok sem közlekednek. A Tisza ezekben az órákban látszik tetőzni, továbbiakban lassú apadás várható. A fotóalbumban látható képek 12-én a déli órákban készültek.

Ezúton is köszönjük mindenkinek a segítséget.