Jeles napok

Megosztás Facebookon PDFNyomtatásE-mail

Hagyomány iskolánkban, hogy minden évben a március 22-től, április 22 – ig terjedő időszakot a természetnek ajánljuk fel.
A Víz világnapjától, a Föld világnapjáig terjedő időben, tartalmas programokkal hívjuk fel a gyerekek figyelmét, a természet szépségeire, és védelmére a fenntartható fejlődés fontosságára.

Idei nyitórendezvényünk apropóját településünk egyik fontos beruházása adta, mely a természetvédelem szempontjából igen hasznos. Szennyvízberuházás kezdődik a közeljövőben kis falunkban.
Ebből az alkalomból az E- misszió tartott előadást gyerekeknek, felnőtteknek, rávilágítva a víz fontosságára életünkben. Megismerhettük a misszió munkáját, szerepét, közösségformáló erejét.
A gyerekek igen nagy érdeklődéssel hallgatták az előadókat, majd megosztották velük iskolánk több éves hagyományait e jeles napokkal kapcsolatban. Az E- misszió munkatársait idézve, ők is sokat tanultak gyerekeinktől, ötletekkel gazdagodva hagyták el iskolánkat.
A tanulóinkra tehát tartalmas hetek várnak tele életkoruknak megfelelő, érdekes, izgalmas, játékos feladatokkal. Ha valaki belép iskolánkba, ne lepődjön meg, ha a gyerekeket és a pedagógusokat növény vagy állatnéven szólítják, hiszen ebben az időszakban ez így természetes.
A természet kincseinek tárháza szinte kifogyhatatlan, a mi felelősségünk, hogy megismerjük és az utókor számára megőrizzük őket.
AZ EMBER NEM CSAK AZÉRT FELELŐS, AMIT TESZ, HANEM AZÉRT IS, AMIT NEM TESZ"

 

Prótagorasz