Kezdőlap  

Nyugdíjas klub

Megosztás Facebookon PDFNyomtatásE-mail

A nyugdíjas klub élete

A klubot 1993-ban alapítottuk, mely saját alapszabály szerint működik. Minden évben munkaterv határozza meg az egész éves programot. Hétfőnként tartjuk a klub foglalkozást, melyre az önkormányzat külön klub helységet biztosít. A tagdíjakon kívül támogatásokat kapunk a Kisvárdai Rétköz takarék szövetkezettől, Kovács Béla budapesti vállalkozótól, aki községünk szülötte és a Kisvárda Nyírzem igazgatóságától, Pekó László jóvoltából.

Az alakulásunk óta minden évben három rendezvényt szoktunk szervezni. Ezek a május esti, nyári és az őszi idősek világnapja. Ezen alkalmakkor köszöntjük az évfordulós tagjainkat. Jelen pillanatban a klub 18 társtaggal tartja a kapcsolatot. Továbbá bővült klubunk a "Ladány" nevű helységek nyugdíjas klubjainak tagjaival.  Körösladány, Püspökladány, Jászladány, Tiszaladány, Nádasdladány és Mezőladány. Minden évben rendezünk találkozókat. 2005-ben kezdődött Körösladányban, 2010-ben fejeződött be Nádasdladányban. Mezőladányban 2007-ben volt. 2010-ben ismét előről kezdjük a találkozók szervezését, Körösladányban. Ezeket a rendezvényeket, minden évben, Szeptember első szombatján rendezzük meg.

A klubnak saját zenekara van Elektronik néven. Igen nagy sikernek örvend a zenekarunk, számos meghívást kapunk, megyei találkozókon sűrűn szerepelünk, ahol a hallgatóság is elismerését fejezi ki.

Folyamatos kapcsolatban vagyunk az önkormányzattal, a megyei és országos szervekkel a szponzorokkal és a társklubokkal. Ezek a kapcsolatok fontosak számunkra és nagy becsben tarjuk őket.

Tagjainkkal a rendezvényeken kívül kirándulásokat is szervezünk, melyeken igen jól telik el az együtt töltött idő. Az utóbbi időkben a következő helyeket látogattuk meg: Szlovákiát, az Országházat, Hollóházát és környékét, Szatmári nevezetességeket, Hajdúszoboszló fürdőjét, Sárospataki várat és könyvtárat, Berekfürdőt és a Harkányi gyógyfürdőt.

Számunkra nagyon fontos a jó viszony mindenkivel, erre alapul klub jelszavunk és mottónk, mely

Szeressük egymást gyerekek!

A klub maximálisan ehhez tartja magát. Az egész megyét átölelő kapcsolataink vannak, Tiszalöktől Nyírbéltekig, Cigándtól Beregsurányig, Záhonytól Nagyecsedig. A távolság nem számít.

Ez a jelen és reméljük a jövő is ez lesz.

A klub elnökség tagjai:

  • Babják Péter - klub elnök
  • Szuhay Sándorné - klubtitkár, gazdasági vezető
  • Barta Lajos - elnökhelyettes
  • Czafit Istvánné - vezetőségi tag
  • Szilvácsku József - számvizsgáló bizottság elnöke
  • Rebenku György - számvizsgáló bizottság tagja